1. Եթե արկղի մեջ եղած դդումների կեսին գումարենք ամենափոքր եռնիշ թվի 1/10 մասը, կստանանք 110։ Որքա՞ն դդում կար արկղում։
200
2. Դդմապուր պատրաստելու համար անհրաժեշտ է 200 գ կաթ, 100 գ դդում, բրնձի զանգվածը կազմում է դդումի զանգվածի 1/ 4 մասը, շաքարավազը 15 գ-ով պակաս է բրնձի զանգավածից։
10
3. Որքա՞ն շաքարավազ է անհրաժեշտ դդմապուր 301+պատրաստելու համար։
Դդում 1 կգ 500 գ, խնձոր 120 կգ, չամիչ 25
4. Դդումը ջեռոցում խորովելու համար, այն սկզբում բաժանեցին 12 հավասար մասերի։ Անին կերավ այդ դդումի 3/12 մասը, իսկ Արամը՝ 1/12 մասը։ Դդմի ո՞ր մասն ավելացավ։
8/12